Kuoro

Laulajat

Kuoronjohtaja

Äänitteet

Melodonnat on torniolainen kuoro, jossa laulaa kolmisenkymmentä eri-ikäistä naista. Tavoitteellinen, motivoitunut ja ilmeikäs kuoro on perustettu vuonna 1994, ja se on löytänyt paikkansa torniolaisessa ja pohjoisessa kulttuurielämässä. Positiivinen ja energinen yhteishenki sekä laulamisen ilo kokoaa Donnat vuosi toisensa jälkeen laulamaan yhdessä.

Melodonnat ei halua sitoa itseään tiettyyn musiikkilajiin vaan haluaa kehittyä laulamisessa monipuolisesti. Kuoron ohjelmisto koostuu niin suomalaisten säveltäjien sekä perinteisistä että moderneista teoksista kuin myös kansainvälisestä ohjelmistosta. Melodonnien omat konsertit ovat usein kokonaisuuksia, joilla on jokin teema: teemoja ovat olleet muun muassa naisen elämä, vesi, värit ja - kuinkas muuten - rakkaus. Omien konserttiensa lisäksi Melodonnat esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa sekä yhteisesiintymisissä muiden kuorojen kanssa.

Melodonnat on pyrkinyt monipuolistamaan ja uudistamaan kuorolaulun ilmaisua tuomalla esityksiinsä mukaan liikkeen ja koreografian. Kuoron ja kuoronjohtajan välinen luottamus ja tiivis yhteistyö mahdollistaa erikoisempienkin kokonaisuuksien esittämisen.

Melodonnille sitoutuminen kuoron toimintaan on tärkeää. Intensiivisiin harjoituksiin kokoonnutaan toimintakauden aikana kerran viikossa, ja vuosittain pidetään myös laululeirejä joko kotipaikkakunnalla tai kauempana maakunnassa.